Saknar du något? Tipsa oss här!

Hoppa till huvudinnehållet
>

Vatten & Miljö i Väst AB

Box 110
SE-311 22 Falkenberg

Besöksadress: Åkarevägen 10, Falkenberg

Epost: vivab@vivab.se
Tel: +46 (0)757-27 40 00

Meny

Mål och verksamhetsplan

Verksamhetsplanen är Vivabs viktigaste styrande dokument. I den samlar vi det som styr och påverkar vår verksamhet för att skapa en gemensam bild av hur Vivab arbetar framåt.

För en grön samhällsutveckling 

I verksamhetsplanen beskriver vi tio strategiska målområden för en hållbar framtid. Inför 2022 har styrelsen uppdaterat planen med ett nytt mål om en grön samhällsutveckling. Både ägarkommuner och branschorganisationer tar sikte på cirkulär omställning. Vivab ska ta initiativet i den hållbara samhällsutvecklingen och strategin ska vägleda oss när vi formar cirkulära VA- och avfallssystem.  

Vivab skissar därför på framtidens avloppsrening, vi ska gå från det mer traditionella avloppsreningsverket, till resursverk. I ett resursverk renar vi vattnet effektivare och tar hand om de tillgångar som finns i spillvattnet. Det kan till exempel vara näringsämnen, energi och renat vatten som vi återför till kretsloppet. Vattnet kan återanvändas inom industrin, för bevattning och på sikt konstgjord grundvattenbildning. Dagens avloppsreningsverk är morgondagens resursverk och framtidens vattentäkter.  
Vivab ska utveckla nya systemlösningar i kommande utbyggnadsområden utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Vi har tillsammans med våra kommuner påbörjat arbetet med en ny avfallsplan. Vi ska i mer rådgivande inom bland annat hållbar konsumtion, exempelvis genom att utveckla våra Återvinningscentraler till en mötesplats för hållbarhetsfrågor.

Dokument

Kontakta oss

Vivabs kundservice
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 0757-27 40 00

Telefontider:
Måndag: kl. 8-12 & 13-17
Tisdag: kl. 8-12 & 13-17
Onsdag: kl. 8-12 & 13-17
Torsdag: kl. 8-12 & 13-17
Fredag: kl. 8-12 & 13-15