Saknar du något? Tipsa oss här!

Hoppa till huvudinnehållet
>

Vatten & Miljö i Väst AB

Box 110
SE-311 22 Falkenberg

Besöksadress: Åkarevägen 10, Falkenberg

Epost: vivab@vivab.se
Tel: +46 (0)757-27 40 00

Meny

Om Vivab

Vi arbetar helhjärtat för en hållbar framtid. Vi vill förändra hur vi bygger våra samhällen och lever hållbart i vardagen. Det gör vi tillsammans!

Arbetar för en hållbar framtid

Vivab är ett kommunalt bolag som jobbar för en hållbar framtid med friskare hav, ett rent och gott dricksvatten och en hållbar konsumtion med minskat avfall. Vi är en viktig aktör inom grön samhällsutveckling på västkustens mittpunkt med en ambitiös målsättning: Vi ska minska påverkan på miljön genom hållbara VA- och avfallslösningar och genom att inspirera till hållbara val. 

Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvattnet och tar hand om avfallet för dig som bor och arbetar i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Både hushållsavfallet som hämtas där du bor och återvinningscentralerna runt om i våra kommuner. 

Vivabs historik

Redan 2004 tecknade gatunämnden i Varbergs kommun och Falkenbergs Vatten och Renhållnings AB (Favrab) ett samarbetsavtal inom VA- och renhållningsverk­samheterna för att dra lärdom av varandras kunskaper avseende ekonomi, teknik, effektivitet, miljö och säkerhet. Från den 1 januari 2009 driver vi verksamheten i ett gemensamt aktiebolag – Vatten och Miljö i Väst AB, Vivab. I styrelsen sitter tio personer, fem från vardera kommun, samt representanter för de anställda.

Ägarförhållanden

Anläggningarna ägs av respektive kommun genom anläggningsbolag, Varberg Vatten AB och Favrab. Driften sköts sedan gemensamt av Vivab. Respektive kommun beslutar om sina anläggningar, taxor med mera.

 • Antal anställda:
  ca 200
 • Omsättning (Vivab och anläggningsbolag):
  450 miljoner per år
 • Dricksvattenproduktion:
  25,7 miljoner liter per dygn
 • Renat spillvatten:
  45,8 miljoner liter per dygn
 • Omhändertaget hushållsavfall:
  22 903 ton per år
 • Omhändertaget matavfall:
  4 480 ton per år
 • VA-ledningar :
  300 mil

Kontakta oss

Vivabs kundservice
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 0757-27 40 00

Telefontider:
Måndag: kl. 8-12 & 13-17
Tisdag: kl. 8-12 & 13-17
Onsdag: kl. 8-12 & 13-17
Torsdag: kl. 8-12 & 13-17
Fredag: kl. 8-12 & 13-15

Små saker som betyder massor

Vi på Vivab finns i vardagen, i de små sakerna som  betyder massor. Som att matavfallet blir till biogas, som ett glas kallt vatten efter träningen och som ett svalkande dopp i ett rent hav. Vi har ett hjärta för en hållbar framtid. Tillsammans med dig gör vi det möjligt!