Saknar du något? Tipsa oss här!

Hoppa till huvudinnehållet
>

Vatten & Miljö i Väst AB

Box 110
SE-311 22 Falkenberg

Besöksadress: Åkarevägen 10, Falkenberg

Epost: vivab@vivab.se
Tel: +46 (0)757-27 40 00

Lediga tjänster

Vi vill inspirera och vägleda våra kunder att göra rätt val för en hållbar framtid! För oss är det viktigt att känna arbetsglädje, ha med hjärtat i det vi gör och utvecklas tillsammans på jobbet. Vill du bli en av oss?

Alla våra lediga tjänster publiceras på webbplatsen Offentliga jobb. Vi listar dem även här nedan. Finns det inga lediga tjänster just nu? Följ oss på LinkedIn, där lägger vi ut de flesta av våra tjänster. 

Vi rustar Vivab för att möta framtidens utmaningar med en tydlig styrning och ett effektivt stöd. Eftersom vi utvecklar organisationen och våra arbetssätt söker vi just nu fler chefer och specialister som kan leda och stötta arbetet inom bland annat hållbarhet, kvalitet, säkerhet och digitalisering.

Några av utmaningarna är att påverka beteendet hos kunder mot en hållbar konsumtion, verka för att våra egna verksamheter är hållbara, stärka säkerhetsfrågorna och digitalisera bolaget. Som chef eller specialist har du en viktig roll att sätta våra viktiga vatten- och avfallsfrågor på den agendan och vara drivande i en hållbar samhällsbyggnation.

Just nu söker vi:

Säkertsspecialist

Är du en erfaren och driven säkerhetsspecialist med hjärta för en hållbar utveckling? Välkommen att söka en ny tjänst och bli en av oss på vår nya enhet för säkerhet.

Din framtida arbetsgivare

Vi jobbar helhjärtat för en hållbar framtid med rent och gott dricksvatten, friska vattendrag och minskat avfall. Vivab är ett kommunalt bolag och en viktig aktör inom grön samhällsutveckling på västkustens mittpunkt. Vi vill förändra hur vi bygger våra samhällen och tar hand om våra resurser. Vi gör det genom att erbjuda hållbara vatten- och avfallstjänster och inspirera dig till en hållbar konsumtion. Tillsammans kan vi göra det möjligt!

Vi rustar nu Vivab för att möta framtidens utmaningar med en tydlig styrning och ett effektivt stöd. Vi samlar därför viktiga centrala frågor under en ny stabsavdelning med bland annat en enhet för säkerhet, IT, digitalisering och fastighet. Som säkerhetsspecialist i den nya enheten får du en viktig roll i att bygga en säkerhetskultur, vara ett stöd för organisationen och följa upp de olika delarna av ett säkerhetsarbete.

Vad erbjuder rollen?

Som säkerhetsspecialist och biträdande säkerhetsskyddschef på Vivab kommer du att samordna det systematiska säkerhetsarbetet inklusive säkerhetsskydd och krisplanering. Du kommer arbeta inom följande områden:
• fysisk säkerhet
• personalsäkerhet
• informationssäkerhet
• driftsäkerhet

Du kommer att vara ett stöd till avdelningarna och som expert inom ditt område. Du ansvarar för att hantera avvikelser inom säkerhetsområdet genom att belysa och lyfta frågor och händelser som inte följer rutiner och riktlinjer. I rollen som säkerhetsspecialist ingår du i en säkerhetsenhet tillsammans med IT och digitalisering samt Fastighet.

Exempel på arbetsuppgifter som kommer att ingå i rollen:

• Driva arbetet med Ledningssystem för informationssäkerhet (LIS) baserat på ISO27001. inklusive framtagning av rutiner och instruktioner, samt stöd i informationsklassningsmodellen.
• Identifiera och klassa skyddsvärda befattningar och anläggningar
• Samordna Vivabs säkerhetsskyddsarbete gällande exempelvis säkerhetsskyddsanalys, säkerhetskyddsåtgärder, säkerhetsskyddsavtal och säkerhetsprövningar samt säkerhetsskyddsarbetet kopplat till leverantörer och samverkan med exempelvis kommun.
• Skapa och genomföra risk och sårbarhetsanalyser.
• Samordna Vivabs krisplanering och uppgifter inom ramen för totalförsvarsplanering.
• Samverka med andra organisationer och kommuner kring kris- och säkerhetsfrågor.
• Planera och genomföra utbildningar inom samtliga säkerhetsområden samt arbeta med säkerhetskulturen.
• Ta fram underlag för regelbundna säkerhetsrapporter, du är uppdaterad på säkerhetsläget och hotbilden mot Vivab, samt kommande utmaningar i form av lag och krav.
• Granska leverantörers säkerhetsarbete.

Vem är du?

Rollen som säkerhetsspecialist är ny för bolaget. Du behöver därför ha erfarenhet av liknande uppgifter och förmåga att arbeta självständigt. Du är duktig på att arbeta strukturerat och på att förmedla din kunskap till andra samtidigt som du är ödmjuk inför verksamhetens utmaningar. Du har ett stort driv, är prestigelös och har lätt för att samarbeta med andra.

Krav för tjänsten:

• Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
• Kunskap och erfarenhet av informationssäkerhetsarbete
• Kunskap och erfarenhet av säkerhetsskyddsarbete
• Kunskap och erfarenhet av krisberedskapsfrågor
• Goda kunskaper i Officepaketet
• God svenska i tal och skrift
• B-körkort

Placering i Falkenberg med möjlighet att jobba viss del av veckan på annan plats.

Är detta din perfekta match?

Vi erbjuder en trygg arbetsplats med ett öppet och tillitsfullt klimat. En bra arbetsmiljö ligger högt upp på vår agenda och vi vill att våra medarbetare har balans mellan arbete och fritid. Vivab vill främja en hälsosam livsstil med bland annat en friskvårdstimme i veckan, friskvårdsbidrag och flextid. Vi har ett gemensamt uppdrag att bygga en hållbar framtid. Det skapar mening varje dag. För oss är det viktigt att känna arbetsglädje, ha med hjärtat i det vi gör och utvecklas tillsammans. Vill du bli en av oss? Välkommen att söka jobbet.

Välkommen att ansöka!

I denna rekrytering samarbetar vi med Effektiv. Välkommen med din ansökan via effektiv.se: ansökan säkerhetsspecialist

Intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdatum är 25 oktober 2023. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Ingrid Törngren på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Kontakta oss

Vivabs kundservice
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 0757-27 40 00

Öppettider
Måndag: kl. 8-12 & 13-17
Tisdag: kl. 8-12 & 13-17
Onsdag: kl. 8-12 & 13-17
Torsdag: kl. 8-12 & 13-17
Fredag: kl. 8-12 & 13-15

Spontana ansökningar

Har du erfarenhet från VA och är nyfiken på Vivab som arbetsgivare är du alltid välkommen att höra av dig! Vi söker alltid efter duktiga medarbetare och tar gärna emot spontanansökningar. Skicka din ansökan med CV till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..