Saknar du något?


Vatten & Miljö i Väst AB

Box 110
SE-311 22 Falkenberg

Besöksadress: Åkarevägen 10, Falkenberg

Epost: vivab@vivab.se
Tel: +46 (0)757-27 40 00

Lediga tjänster

Vi vill inspirera och vägleda våra kunder att göra rätt val för en hållbar framtid! För oss är det viktigt att känna arbetsglädje, ha med hjärtat i det vi gör och utvecklas tillsammans på jobbet. Vill du bli en av oss?

Alla våra lediga tjänster publiceras på webbplatsen Offentliga jobb. Vi listar dem även här nedan. Finns det inga lediga tjänster just nu? Följ oss på LinkedIn, där lägger vi ut de flesta av våra tjänster. 

Just nu söker vi:

Underhållsmekaniker

Vill du vara en del i att säkerställa driften av vattenreningen, en viktig del av samhället, tillsammans med oss? Gillar du variation i ditt arbete och att jobba med både långsiktigt underhåll och handgriplig problemlösning? Då ska du söka tjänsten som underhållsmekaniker till vår underhållsgrupp!


Du kommer att jobba hos en stabil men också expansiv arbetsgivare, på en arbetsplats med god arbetsmiljö tillsammans med kollegor som har lång erfarenhet och ett stort engagemang.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att:

 • Självständigt planera, organisera, genomföra samt följa upp förebyggande mekaniskt underhållsarbete på våra reningsverk och pumpstationer.
 • Säkerställa att återkommande mekaniska problem analyseras, åtgärdas och förhindras från att uppkomma igen. Detta genom att ett strukturerat arbetssätt tillämpas där grundorsaken till problemet åtgärdas och lärdomarna dokumenteras och tillgängliggörs för organisationen.
 • Medverka vid idrifttagning och uppdatering av anläggningarnas maskinutrustning.
 • Tillse att relevanta manualer och instruktioner finns och att dokumentation, ritningar och underhållssystem uppdateras kontinuerligt.
 • Tillsammans med kollegor arbeta mot satta mål, samt att vara ett föredöme inom säkerhet såväl som gällande goda arbetssätt och bemötande.
 • Utefter verksamhetens behov, resurser och prioriteringar arbeta för att maximera driftanläggningarnas tillgänglighet och kapacitet.


Tjänsten är placerad i Falkenberg. Beredskapstjänstgöring kan komma att ingå i tjänsten.

Kvalifikationer

Du är självgående samt bra på att samarbeta och på att skapa och bibehålla goda relationer. Det är viktigt att du är strukturerad med förmågan att se helheten.

Vi söker dig som har:

 • Fullgjord utbildning inom mek-, industriprogram eller motsvarande, minst gymnasienivå.
 • Yrkeserfarenhet från liknande arbete inom process- eller tillverkningsindustri.
 • God datorvana
 • Behärskar svenska i tal och skrift
 • B-körkort


Meriterande är:

 • Kunskap om underhållsprogram
 • Heta arbeten
 • Truckkort sax- och bomlift
 • Arbete på höjd

En bra arbetsmiljö ligger högt upp på vår agenda och vi vill att våra medarbetare har en bra balans mellan arbete och fritid. Vivab vill främja en hälsosam livsstil och erbjuder bland annat en friskvårdstimme i veckan, friskvårdsbidrag och möjlighet till att hyra förmånscykel.

Om anställningen

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Välkommen att ansöka senast 2022-08-07 genom att göra en digital ansökan via denna länk.

Vill du veta mer?

Kontaktperson
Ola Svensson, Underhållschef, tfn 0757-27 42 55m e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (har semester vecka 28-31)

Facklig företrädare
För Kommunal: Damir Skangic, tfn  0757-274112, e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (har semester vecka 31-34)

Underhållsplanerare

Vill du vara en del i att säkerställa driften av vattenreningen, en viktig del av samhället, tillsammans med oss? Gillar du variation i ditt arbete och att jobba med både planering av underhåll och att göra platsbesök tillsammans med personal och entreprenörer på våra anläggningar? Då ska du söka tjänsten som underhållsplanerare till vår underhållsgrupp!


Du kommer att jobba hos en stabil men också expansiv arbetsgivare, på en arbetsplats med god arbetsmiljö tillsammans med kollegor som har lång erfarenhet och ett stort engagemang. En bra arbetsmiljö ligger högt upp på vår agenda och vi vill att våra medarbetare har en bra balans mellan arbete och fritid. Vivab vill främja en hälsosam livsstil och erbjuder bland annat en friskvårdstimme i veckan, friskvårdsbidrag och möjlighet till att hyra förmånscykel.

Arbetsuppgifter

Som Underhållsplanerare hos oss arbetar du med att:

 • Ta emot arbetsordrar, prioritera, schemalägga och bereda underhållsarbeten.
 • Avropa, arbetsleda och samordna interna och externa resurser.
 • Följa upp pågående arbeten och kvalitetssäkra slutresultatet liksom det ekonomiska utfallet.
 • Dokumentera och utvärdera genomförda arbeten genom grundorsaksanalys, som genererar uppdaterade metoder och rutiner.
 • Administrera underhållsystem, bland annat genom att bygga upp anläggningsregister och underhållsplaner.
 • Utefter verksamhetens behov, resurser och prioriteringar arbeta för att maximera driftanläggningarnas tillgänglighet och kapacitet.


Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor på Åkarevägen, men möjligheter finns att förlägga arbetsdagen på någon av våra större anläggningar i Varberg eller Falkenberg.

Kvalifikationer

Du är självgående samt bra på att samarbeta och på att skapa och bibehålla goda relationer. Det är viktigt att du är strukturerad med förmågan att se helheten.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som förmåga till analys, struktur, initiativtagande och ett genuint intresse för kärnfrågor inom underhåll.
Du är nyfiken och trivs med att samarbeta med andra, du har även en god kommunikativ förmåga där du på ett pedagogiskt sätt kan motivera arbetssätt.

Vi söker dig som har:

 • Minst fullgjord gymnasieutbildning med teknisk eller praktisk inriktning. Vi ser gärna att du har någon form av eftergymnasial utbildning inom underhåll, maskin- eller produktionsteknik.
 • Flerårig yrkeserfarenhet av arbete inom underhåll i en process- eller tillverkningsindustri.
 • God datorvana i Office.
 • Erfarenhet av arbete i underhållssystem.
 • God förmåga att uttrycka sig i svenska i tal och skrift.
 • B-körkort

Det är meriterande om du har arbetat med någon form av inköps- eller fakturahanteringssystem.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-07. Du ansöker genom att göra en digital ansökan via denna länk.

Kontakt

Kontaktperson

Ola Svensson, Underhållschef, tfn 0757-27 42 55, e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (semester vecka 28-31)

Fackliga företrädare

För Vision: Bengt-Åke Bengtsson, e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För SACO: Jennie Lindgren, tfn 0757-27 41 10, e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Rörmontör

Vill du vara en viktig del i att förse mer än 100 000 personer med rent och friskt vatten? Då ska du söka tjänsten som rörmontör hos oss!

En bra arbetsmiljö ligger högt upp på vår agenda och vi vill att våra medarbetare har en bra balans mellan arbete och fritid. Vivab vill främja en hälsosam livsstil och erbjuder bland annat en friskvårdstimme i veckan, friskvårdsbidrag och möjlighet till att hyra förmånscykel.

Arbetsuppgifter

Som rörmontör arbetar du och dina kollegor med installationer vid ny- och ombyggnation och med reparationer och service i ledningsnätet. Arbetet sker utomhus med omväxlande arbetsuppgifter. Beredskapstjänst kan ingå.
Tjänsten är placerad i Varberg.

Kvalifikationer

Du trivs med ett omväxlande arbete, är lösningsfokuserad och gillar att jobba i team.
Att arbeta utomhus passar dig bra, du är hjälpsam och gillar ordning och reda.
Du är handlingskraftig, tar initiativ och ser till att slutföra det du påbörjar.

Du har:

 • en relevant utbildning inom rörteknik eller anläggning
 • datorvana
 • B-körkort

Erfarenhet från diverse rör-, VVS- och anläggningsarbeten värdesätts.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-28. Du ansöker genom att göra en digital ansökan vida denna länk: Skicka ansökan rörmontör.

Kontakt

Peter Heimroth, Driftchef, tfn 0757 27 42 20, e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (semester v.31-34)

Facklig företrädare

För Kommunal: Damir Skangic, tfn 0757-274112, e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (semester v.31-34)


Två medarbetare i varselkläder och hjälm vid ett ledningsarbete på en väg.

Kontakta oss

Vivabs kundservice
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 0757-27 40 00

Öppettider
Måndag: kl. 8-12 & 13-16
Tisdag: kl. 9-12 & 13-16
Onsdag: kl. 8-12 & 13-16
Torsdag: kl. 8-12 & 13-16
Fredag: kl. 8-12 & 13-16

Spontana ansökningar

Har du erfarenhet från VA och är nyfiken på Vivab som arbetsgivare är du alltid välkommen att höra av dig! Vi söker alltid efter duktiga medarbetare och tar gärna emot spontanansökningar. Skicka din ansökan med CV till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Kontakta oss

Öppetider Kundservice:
Måndag: kl. 8-12 & 13-16
Tisdag: kl. 9-12 & 13-16
Onsdag: kl. 8-12 & 13-16
Torsdag: kl. 8-12 & 13-16
Fredag: kl. 8-12 & 13-16

Adress

Endast förbokade besök
Åkarevägen 10
Falkenberg

Postadress
Vatten & Miljö i Väst AB
Box 110 SE-311 22 Falkenberg

© Vatten & Miljö i Väst AB. All rights reserved.