Saknar du något?


Vatten & Miljö i Väst AB

Box 110
SE-311 22 Falkenberg

Besöksadress: Åkarevägen 10, Falkenberg

Epost: vivab@vivab.se
Tel: +46 (0)757-27 40 00

Enklare betalning

Du kan välja på vilket sätt du betalar fakturan. Vill du slippa hanteringen av pappersfaktura finns här några sätt som kan förenkla betalningen.

E-faktura 

E-faktura är en elektronisk faktura som skickas till din internetbank istället för på papper i brevlådan. Alla betalningsuppgifter är redan ifyllda. Du behöver bara godkänna betalningen, utan att tänka på långa OCR-nummer. Genom att logga in på din internetbank kan du titta på fakturan på skärmen. Tjänsten är kostnadsfri. 

För att kunna använda tjänsten e-faktura kräver det att du är ansluten till en internetbank och kan betala dina fakturor via den. Du ansluter dig genom att du loggar in på din bank och följa de instruktionerna för e-faktura. För att hitta oss som fakturautställare kan du behöva söka på vårt namn. Enklast är att söka på "Vivab". Du får då upp två alternativ: 

Om du bor i Varbergs kommun är det Varberg Vatten AB som skickar din faktura, för e-faktura förkortat Varberg Vatten/Vivab. 

Om du bor i Falkenbergs kommun är det Falkenbergs Vatten & Renhållnings AB som skickar din faktura, för e-faktura förkortat FBGs vatten&renh/vivab. 

Du kan också kombinera e-faktura och autogiro. Då kommer fakturan skickas elektroniskt till din internetbank och beloppet dras automatiskt utan att du behöver godkänna den, samtidigt som din e-faktura sparas där. 

Autogiro

När du ansluter dig till autogiro slipper du tänka på förfallodatum. Dina fakturor betalas automatiskt på förfallodagen. Det enda du behöver göra att se till att du har tillräckligt med pengar på kontot dagen innan. Du får ett besked i din brevlåda i god tid innan. Ansluter du dig till e-faktura får du ditt besked till din internetbank istället.

Anslut dig till autogiro i fem enkla steg

  1. Logga in på din internetbank.
  2. Leta upp autogiro. Oftast hittar du informationen om autogiro under samma flik där du betalar dina fakturor.
  3. Sök efter Vivab och välj sedan FAVRAB för Falkenbergs kommun eller VAVAB för Varbergs kommun. Hittar du inte oss via din bank ber vi dig kontakta din bank.
  4. Ange ditt betalarnummer (kundnummer).
  5. Signera. Klart!

Har du inte internetbank går det bra att kontakta vår kundservice.

Du kan också välja att kombinera autogiro med e-faktura. Då skickar vi din faktura elektroniskt till din internetbank och beloppet dras automatiskt samtidigt som e-fakturan sparas där.

Kivra

Kivra är en digital brevlåda och kan jämföras med den vanliga fysiska brevlådan. Om du är ansluten till Kivra kommer din faktura digitalt via Kivra, det är både klimatsmart och säkrare. Vill du inte ha fakturan via Kivra kan du välja bort det i Kivra.

Om du inte har Kivra och idag får din faktura som pappersfaktura får du det även i framtiden.

För dig som idag får din faktura via e-faktura/e-postfaktura fortsätter det som tidigare, även om du är ansluten till Kivra. Vill du istället ha fakturan i Kivra ska du avanmäla e-faktura via din bank och e-postfaktura till oss på Vivab. Har du gjort ett eget aktivt val att ansluta dig till en digital brevlåda (Kivra) har du därmed lämnat medgivande att ta emot post via Kivra.

Kontakta oss

Vivabs kundservice
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 0757-27 40 00

Öppettider
Måndag: kl. 8-12 & 13-17
Tisdag: kl. 8-12 & 13-17
Onsdag: kl. 8-12 & 13-17
Torsdag: kl. 8-12 & 13-17
Fredag: kl. 8-12 & 13-15

Mina sidor

Här kommer du till Mina sidor.

Kontakta oss

Öppetider Kundservice:
Måndag: kl. 8-12 & 13-17
Tisdag: kl. 8-12 & 13-17
Onsdag: kl. 8-12 & 13-17
Torsdag: kl. 8-12 & 13-17
Fredag: kl. 8-12 & 13-15

Adress

Endast förbokade besök
Åkarevägen 10
Falkenberg

Postadress
Vatten & Miljö i Väst AB
Box 110 SE-311 22 Falkenberg

© Vatten & Miljö i Väst AB. All rights reserved. Webb av Joomlaproffs.se