Saknar du något? Tipsa oss här!

Hoppa till huvudinnehållet
>

Vatten & Miljö i Väst AB

Box 110
SE-311 22 Falkenberg

Besöksadress: Åkarevägen 10, Falkenberg

Epost: vivab@vivab.se
Tel: +46 (0)757-27 40 00

Meny

Enklare betalning

Du kan välja på vilket sätt du betalar fakturan. Vill du slippa hanteringen av pappersfaktura finns här några sätt som kan förenkla betalningen.

E-faktura

E-faktura är en elektronisk faktura som skickas till din internetbank, där du kan se den. Alla betalningsuppgifter är redan ifyllda, du behöver bara godkänna betalningen. Tjänsten är kostnadsfri men du behöver vara ansluten till en internetbank.

Skaffa e-faktura via din internetbank:

Logga in på din bank och följ instruktionerna för e-faktura. För att hitta oss som fakturautställare kan du behöva söka på vårt namn. Enklast är att söka på "Vivab". Du får då upp två alternativ: 

  • Varberg Vatten/Vivab – för dig som bor i Varberg
  • FBGs vatten&renh/vivab för dig som bor i Falkenberg

Autogiro

När du ansluter dig till autogiro slipper du tänka på förfallodatum. Dina fakturor betalas automatiskt på förfallodagen. Det enda du behöver göra att se till att du har tillräckligt med pengar på kontot dagen innan. Du får ett besked i din brevlåda i god tid innan. Ansluter du dig till e-faktura får du ditt besked till din internetbank istället.

Anslut dig till autogiro i fem enkla steg

  1. Logga in på din internetbank.
  2. Leta upp autogiro. Oftast hittar du informationen om autogiro under samma flik där du betalar dina fakturor.
  3. Sök efter Vivab och välj sedan FAVRAB för Falkenbergs kommun eller VAVAB för Varbergs kommun. Hittar du inte oss via din bank ber vi dig kontakta din bank.
  4. Ange ditt betalarnummer (kundnummer).
  5. Signera. Klart!

Har du inte internetbank går det bra att kontakta vår kundservice.

Kombinera e-faktura och autogiro

Du kan också kombinera e-faktura och autogiro. Då kommer fakturan skickas elektroniskt till din internetbank och beloppet dras automatiskt utan att du behöver godkänna den, samtidigt som din e-faktura sparas där.

Kivra

Kivra är en digital brevlåda och kan jämföras med den vanliga fysiska brevlådan. Om du är ansluten till Kivra kommer din faktura digitalt i Kivra, det är både klimatsmart och säkrare. 

För dig som idag får din faktura via e-faktura/e-postfaktura fortsätter det som tidigare, även om du är ansluten till Kivra. Vill du istället ha fakturan i Kivra ska du avanmäla e-faktura via din bank och e-postfaktura till oss på Vivab.

Kontakta oss

Vivabs kundservice
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 0757-27 40 00

Telefontider:
Måndag: kl. 8-12 & 13-17
Tisdag: kl. 8-12 & 13-17
Onsdag: kl. 8-12 & 13-17
Torsdag: kl. 8-12 & 13-17
Fredag: kl. 8-12 & 13-15

Mina sidor

Här kommer du till Mina sidor.