Saknar du något? Tipsa oss här!

Hoppa till huvudinnehållet
>

Vatten & Miljö i Väst AB

Box 110
SE-311 22 Falkenberg

Besöksadress: Åkarevägen 10, Falkenberg

Epost: vivab@vivab.se
Tel: +46 (0)757-27 40 00

Meny

Ansluta attefallshus till kommunalt vatten och avlopp

Om du bygger ett attefallshus, en gäststuga eller någon annan byggnad på din tomt som ska anslutas till kommunalt vatten och avlopp behöver du ett godkännade av Vivab innan du får koppla på ditt nybygge på ledningarna.

Gör en anmälan om anslutning i god tid

Du behöver därför, i god tid, göra en anmälan om anslutning till kommunalt vatten och avlopp på Mina sidor. Din anmälan måste innehålla ritningar över invändig rörinstallation och utvändig ledningsförläggning för att vi ska kunna godkänna den.

Kan du inte göra anmälan på Mina sidor är du välkommen att kontakta vår kundservice. 

Avgift för attefallshus

Om ditt attefallshus är utformat som ett separat boende behöver du betala en anläggningsavgift utöver den löpande kostnaden som kallas brukningsavgift. Med separat boende menas att det i attefallshuset finns toalett och ett utrymme avsett för matlagning, till exempel köksutrymme, pentry eller kokvrå. Kostnaden beror på vilka olika vattentjänster fastigheten har och tomtens storlek.

Anslutning ska göras efter vattenmätaren

Själva anslutningen till dricksvatten för ditt attefallshus ska i första hand ske efter den befintliga vattenmätaren för din fastighet. Spillvatten och/eller dagvatten kan mer fritt anslutas till respektive ledning inom fastigheten. Är det svårt att ordna anslutning till befintliga ledningar och du därför önskar en annan lösning så ange det i  din anmälan till oss. Då bedömer vi möjligheten till önskad anslutning när vi tittar på din anmälan. 

Tips och råd till dig som ska ansluta ett attefallshus

I filmen nedan får du tips och råd om hur du ansluter ett attefallshus eller annan komplementbyggnad till kommunalt vatten och avlopp.

Kontakta oss

Vivabs kundservice
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 0757-27 40 00

Telefontider:
Måndag: kl. 8-12 & 13-17
Tisdag: kl. 8-12 & 13-17
Onsdag: kl. 8-12 & 13-17
Torsdag: kl. 8-12 & 13-17
Fredag: kl. 8-12 & 13-15