Saknar du något? Tipsa oss här!

Hoppa till huvudinnehållet
>

Vatten & Miljö i Väst AB

Box 110
SE-311 22 Falkenberg

Besöksadress: Åkarevägen 10, Falkenberg

Epost: vivab@vivab.se
Tel: +46 (0)757-27 40 00

Senaste uppdaterad: 4 juli 2022 22:34

Vattenläcka lagad i Grimsholmen, Boberg, Långasand, Ugglarp, Eftra och vattnet på väg tillbaka

  • Start:
    4 juli 2022 08:44
  • Berörda adresser:
    Grimsholmen, Boberg, Långasand, Ugglarp och Eftra.
  • Vatten finns att hämta:
    Finns en vattentank vid Klintvägen 1 (gamla Björkegrens affär), en tank vid Vekavägen vid brevlådorna, en tank på parkeringen vid Eftra kyrka, en vattentank på parkeringen mittemot Ugglarps camping.

Uppdaterad 22.35 den 4 juli:

Läckan är lagad och vi släpper på vattnet stegvis i området, det kan därför dröja något innan alla hushåll får tillbaka vattnet. Det kommer vara mycket luft i ledningarna vilket gör att vattnet kan uppfattas som vitt eller grått i tonen. Det är inget farligt och det hjälper att spola en stund. Effekten med luft i vattnet kan kvarstå i något dygn. 

Uppdaterad kl 20.45 den 4 juli: 

Vi håller på att laga läckan och bedömer att den blir lagad under natten mot tisdag. 

På grund av en vattenläcka är boende i Grimsholmen, Boberg, Långasand, Ugglarp och Eftra utan vatten eller har vatten fast med dåligt tryck i ledningarna. Cirka 1000 hushåll berörs.

Vi har öppnat upp ledningar söderifrån men med begränsad leverans av vattnet. Därför uppmanar vi alla att spara på vattnet och i första hand använda det till mat, dryck och hygien. Ta del av våra spara-vatten-tips här: Spara vatten-tips. Tack för du är sparsam så vattnet räcker till fler medan vi lagar läckan.

Vi uppdaterar informationen här efterhand.

När vattnet kommer tillbaka

När vattnet kommer tillbaka efter att ha varit avstängt efter en läcka eller annat ledningsarbete kan det vara missfärgat eller grumligt. Det här är inte farligt för hälsan, men du bör undvika att tvätta kläder. Det kan också finnas mycket luft i ledningarna, vilket kan göra att vattnet upplevs som bubbligt. Om du låter vattnet rinna i kranen en stund försvinner detta.

Tillbaka