Saknar du något?


Vatten & Miljö i Väst AB

Box 110
SE-311 22 Falkenberg

Besöksadress: Åkarevägen 10, Falkenberg

Epost: vivab@vivab.se
Tel: +46 (0)757-27 40 00

Spara vatten

Stäng av kranen när du borstar tänderna, fyll diskmaskinen och vattna med regnvatten. Det är några enkla saker du kan göra i din vardag för att spara på vatten.

140 liter dricksvatten om dagen

Du använder i genomsnitt 140 liter rent dricksvatten om dagen. En familj på fyra personer anväder mer än en halv kubikmeter vatten - varje dag. Vi kan spara många liter tillsammans, bara genom att stänga kranen ibland.

Enkla tips för att spara vatten i vardagen 

  • Stäng av kranen! När du borstar tänderna, tvålar in dig eller rakar dig - låt inte vattnet rinna.  
  • Fyll alltid din diskmaskin och tvättmaskin innan de startas.  
  • Ställ en kanna med vatten i kylskåpet för att ha tillgång till kallt vatten, istället för att spola tills det blir kallt.  
  • Använd snålspolande munstycken på kranar och i duschen.   
  • Åtgärda droppande kranar och läckande toaletter. En droppande kran kan göra av med 20 000 liter vatten på ett år och en toalett 400 000 liter(!).
  • Diska aldrig under rinnande vatten, skölj disken i balja istället för under rinnande vatten.  

Så här sparar Vivab på vattnet 

Vi förbrukar en hel del dricksvatten i våra processer, framförallt när vi renar avloppsvatten. Sedan några år tillbaka har vi på några reningsverk skapat möjligheter för att återanvända det renade avloppsvattnet istället för att använda dricksvatten. Det gör att vi sparar många tusen kubikmeter vatten varje dag.

Vi jobbar även för att mindra mängd vatten ska läcka ut i onödan, både genom att minska antalet läckor och att minska omfattningen av de läckor som uppstår. Förnyelse av ledningsnätet, att vi byter ut gamla ledningar, är ett sätt att minska läckor långsiktigt. För att minska omfattningen av de läckor som uppstår inne i fastigheter jobbar vi systematiskt med våra vattenmätare. Alla vattenmätare byts ut var 10-12:e år. Nästa gång vi byter din vattenmätare får du en fjärravläst modell som dessutom kan larma för läckor. På så sätt minskar vi mängden dricksvatten som går till spillo. 

Vattensmarta tips!

Tillsammans med övriga vattenproducenter i Halland har vi skapat sidan vattensmart.se. Där samlar vi tips om hur du kan spara på vårt värdefulla vatten på enkla sätt. 

Till vattensmart.se (extern webbplats)


Kontakta oss

Öppetider Kundservice:
Måndag: kl. 8-12 & 13-17
Tisdag: kl. 8-12 & 13-17
Onsdag: kl. 8-12 & 13-17
Torsdag: kl. 8-12 & 13-17
Fredag: kl. 8-12 & 13-15

Adress

Endast förbokade besök
Åkarevägen 10
Falkenberg

Postadress
Vatten & Miljö i Väst AB
Box 110 SE-311 22 Falkenberg

© Vatten & Miljö i Väst AB. All rights reserved. Webb av Joomlaproffs.se