Saknar du något? Tipsa oss här!

Hoppa till huvudinnehållet
>

Vatten & Miljö i Väst AB

Box 110
SE-311 22 Falkenberg

Besöksadress: Åkarevägen 10, Falkenberg

Epost: vivab@vivab.se
Tel: +46 (0)757-27 40 00

Meny

Avfall för företagare

För dig som har ett företag, verksamhet eller flerfamiljsfastigheter gäller speciella regler inom återvinning och avfall.

Avfallsabonnemang

De som har en verksamhet eller äger flerfamiljsfastigheter kan bara välja abonnemanget ”Matavfall blir biogas”.  

I abonnemanget "Matavfall blir biogas" får du bruna kärl avsedda för matavfall och gröna kärl avsedda för restavfall. I abonnemanget ingår papperspåsar (9-liters) och en hållare avsedd för dessa påsar samt papperssäckar (45-liters). Vi har även säckställ, trattar och avrinningskit som kan beställas mot en kostnad enligt prislista. Hör av dig till oss om du vill beställa.

Alla ska sortera ut matavfallet

Det abonnemang som tidigare hette ”Osorterat avfall” finns inte längre då alla, enligt ny lagstiftning, ska sortera ut sitt matavfall. Undantag görs endast för verksamheter med godkänd dispens.

Restavfallet för sig

Som restavfall räknas till exempel det som blir efter städning från gemensamma utrymmen som lunchrum eller toaletter.

Förpackningar får inte läggas i restavfallet utan ska sorteras utifrån material – pappersförpackning, plastförpackning, metallförpackning färgat och ofärgat glas samt tidningar.

Har du större mängder restavfall kan en container vara ett alternativ. Du är välkommen att höra av dig till oss för rådgivning.

På återvinningscentralen

Som företagare behöver du ett återvinningskort för att få lämna avfall. Första kortet är kostnadsfritt, behöver du fler utgår det en kostnad enligt gällande taxa som är 100 kr exkl. moms per kort. Den totala vikten får ej överstiga 3,5 ton eller 3 kbm per besök.

Det tillkommer en taxa på 44:- (exkl. moms)/m3 för ris och 72:- (exkl. moms)/m3 för trä som överstiger 3m3.