Saknar du något? Tipsa oss här!

Hoppa till huvudinnehållet
>

Vatten & Miljö i Väst AB

Box 110
SE-311 22 Falkenberg

Besöksadress: Åkarevägen 10, Falkenberg

Epost: vivab@vivab.se
Tel: +46 (0)757-27 40 00

Meny

Felanmälan vatten och avlopp

Ibland uppstår vattenläckor eller andra störningar i vår verksamhet som påverkar dig som kund. Om vi behöver stänga av vattnet lägger vi ut information om detta på vår webbplats och skickar sms till boende i det berörda området.

Att göra en felanmälan

Behöver du göra en felanmälan på vatten eller avlopp kontaktar du vår kundservice på telefonnummer: 0757-27 40 00.

Felanmälan på kvällar och helger

Gäller det en akut felanmälan efter våra telefontider vidarekopplas ditt samtal till Räddningstjänsten Väst. Det är då viktigt att du uppger vilken kommun du ringer från. Du kan också ringa Räddningstjänsten Väst direkt på telefonnummer: 010-219 30 00.

När vattnet kommer tillbaka

När vattnet kommer tillbaka efter att ha varit avstängt efter en läcka eller annat ledningsarbete kan det vara missfärgat eller grumligt. Det här är inte farligt för hälsan, men du bör undvika att tvätta kläder. Det kan också finnas mycket luft i ledningarna, vilket kan göra att vattnet upplevs som bubbligt. Om du låter vattnet rinna i kranen en stund försvinner detta.

Då stänger vi av vattnet

Det finns tillfällen då vi är tvugna att stänga av vattnet.

Vid planerade arbeten

När vi arbetar med vårt ledningsnät behöver vi ibland stänga av vattnet. När vi har planerat in en avstäningning informerar vi de som berörs i förväg, oftast via sms och alltid via vår webbplats. Ibland lämnar vi information i brevlådan.

Det händer att vi behöver stänga av vattnet under en längre tid. Vid dessa tillfällen ser vi till att vatten finns att hämta på annan plats, i en brandpost eller via en tank. Då meddelar vi på vilken plats du kan hämta vatten.

Vid akuta vattenläckor

När en akut vattenläcka uppstår behöver vi ofta stänga av vattnet direkt. Ibland hinner vi inte informera de som berörs i förväg. Så snart vi kan lägger vi ut den information vi har om vattenläckan här på webbplatsen under driftinformation. Ofta skickar vi även ett sms till de berörda. Vid en akut avstängning är det svårt att säga exakt när vattnet kommer tillbaka men vi försöker uppdatera driftinformatiaonen så fort vår personal på plats vet mer. 

Kontakta oss

Vivabs kundservice
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 0757-27 40 00

Telefontider:
Måndag: kl. 8-12 & 13-17
Tisdag: kl. 8-12 & 13-17
Onsdag: kl. 8-12 & 13-17
Torsdag: kl. 8-12 & 13-17
Fredag: kl. 8-12 & 13-15

Sms vid driftstörning

Vi använder sms för att informera vid driftstörningar, både akuta och planerade. Det är ett sätt att nå våra kunder snabbt när vi till exempel behöver stänga av vattnet. Vill du registrera dig eller veta mer?

Läs mer om vår sms-tjänst