Saknar du något? Tipsa oss här!

Hoppa till huvudinnehållet
>

Vatten & Miljö i Väst AB

Box 110
SE-311 22 Falkenberg

Besöksadress: Åkarevägen 10, Falkenberg

Epost: vivab@vivab.se
Tel: +46 (0)757-27 40 00

Meny

Hämtning av hushållsavfall

Vivab har det övergripande ansvaret för insamling och behandling av avfall från hushållen i Falkenbergs och Varbergs kommuner. Hämtningen av hushållsavfall är en tjänst som vi upphandlar på entreprenad. Det betyder att Vivab är ansvariga, men vi köper in tjänsten av ett annat företag.

När hämtas avfallet?

Vill du veta vilken som är din återkommande hämtningsdag eller när din slambrunn beräknas tömmas? Välj din kommun nedan och skriv in gatuadress och nummer för att se när vi tömmer dina kärl. Observera att hämtningsdagen kan tillfälligt ändras vid helger och röda dagar.

Falkenberg

Fyll i gata och nummer, välj din adress. Vill du ha en pdf klickar du på ladda ner. Hittar du inte din adress är du välkommen att kontakta vår kundservice Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Varberg

Fyll i gata och nummer, välj din adress. Vill du ha en pdf klickar du på ladda ner. Hittar du inte din adress är du välkommen att kontakta vår kundservice Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Hämtning varannan vecka

Vi hämtar ditt hushållsavfall var 14:e dag på den bestämda hämtningsdagen. Vilken dag som gäller din fastighet kan du se på din faktura eller på Mina sidor. Observera att förändringar i hämtningsdag kan ske i samband med storhelger.

Kärl vid tomtgräns inför tömning

Underlätta hämtningen

  • Ställ fram kärlen senast kl. 06:00 med handtagen utåt .
  • Placera kärlen vid tomtgräns eller max 5 meter från tomtgräns, under förutsättning att tomten angränsar till framkomlig väg.
  • Placera kärlets handtag och hjul utåt gatan enligt bilden nedan. 
  • Ytan som kärlen står på och dras på behöver var hårdgjord* och jämn. Inga kanter, trösklar eller andra hinder får finnas  .
  • Håll vägen mellan bilen och kärlen fri. Står det bilar och annat i vägen töms inte era kärl. Under vintertid är det viktigt att se till att kärlen inte blockeras av snövallar och att det är halkbekämpat mellan kärlet och bilen. 
  • Placera kärlet så att det inte hindrar någon trafik. 
  • Låt kärlen stå framme tills de blivit tömda.
  • Vägen till er fastighet har tillräcklig bärighet och bredd för sopbilen.
  • Att vägen är uppgrusad/sandad och skottad när det är vinterväglag. Sopbilen behöver en yta för att kunna vända vid er fastighet. 
  • Saknas en vändyta blir era kärl anvisade till en ny hämtningsplats där man kan hämta era kärl utan att behöva backa en längre sträcka.

Hårdgjord yta är asfalterad eller stenlagd, alternativt hårt packat grus. Gräs och löst grus/sten räknas inte som hårdgjord yta.

Missad tömning

Att ditt sopkärl inte blivit tömt kan bero på olika saker. Det kan vara en miss av vår entreprenör, dåligt väglag eller till exempel att kärlet inte var synligt. Om det inte blivit tömt på grund av att kärlet inte vad synligt och du vill få kärlet tömt innan det är dags för nästa tömning behöver du beställa en extra tömning enligt gällande taxa. Det går också bra att mot en kostnad ställa fram en extra säck till nästa hämtning. Kontakta Vivabs kundservice om du önskar beställa en extra tömning eller behöver sätta ut en säck.

Avfallsentreprenör

Sedan oktober 2021 är det Ohlssons AB som, på uppdrag av Vivab, hämtar hushållsavfallet i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Ohlssons är ett företag som är verksamma inom miljö och återvinning. De har lång erfarenhet av insamling av hushållsavfall och har idag uppdrag i över 30 kommuner runtom i Sverige.

Har du frågor eller synpunkter kring vår entreprenör är du välkommen att kontakta Vivabs kundservice eller lämna en synpunkt på Mina sidor.

Kontakta oss

Vivabs kundservice
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 0757-27 40 00

Telefontider:
Måndag: kl. 8-12 & 13-17
Tisdag: kl. 8-12 & 13-17
Onsdag: kl. 8-12 & 13-17
Torsdag: kl. 8-12 & 13-17
Fredag: kl. 8-12 & 13-15

Har du ett fritidshus?

Sommarhämtning sker under perioden april till september, vecka 14-39 (udda eller jämn vecka) för dig som har ett fritidsabonnemang.