Saknar du något? Tipsa oss här!

Hoppa till huvudinnehållet
>

Vatten & Miljö i Väst AB

Box 110
SE-311 22 Falkenberg

Besöksadress: Åkarevägen 10, Falkenberg

Epost: vivab@vivab.se
Tel: +46 (0)757-27 40 00

Vivab tar över insamlingen av förpackningar

Utifrån ett regeringsbeslut som ska förenkla återvinningen av förpackningsavfall kommer kommunerna att ta över insamlingen av förpackningar. Från 2024 tar Vivab över ansvaret för insamlingen av förpackningar.

Ansvaret för den totala insamlingen av avfall från hushållen kommer att ligga på Vivab som också tar över återvinningsstationerna i Varbergs och Falkenbergs kommuner, som Förpackningsinsamlingen, FTI AB hittills ansvarat för.

För de flesta hushåll kommer detta inte innebära några större förändringar.

Tar över återvinningsstationerna och hämtningen vid flerbostadhus

Vivab får ansvaret för återvinningsstationerna från 1 januari 2024 och får då även ansvaret för insamlingen av förpackningar i de flerbostadshus som redan idag har hämtning av förpackningar.

Fastighetsnära insamling för villa och fritidshus

År 2027 ska insamling av förpackningar samlas in bostadsnära, det vill säga att även förpackningar hämtas hemma med övrigt hushållsavfall. Vivab ska se till att det finns ett insamlingssystem som kan fungera för alla villa- och fritidshus. Det kan till exempel ske genom att kärl, med flera fack sätts ut till alla enbostadshus. Hämtningen hos villa- och fritidshusägare kommer inte att förändras än på några år. 

Förberedelser pågår

Arbete pågår nu med upphandlingar av olika entreprenörer för tömning och städning av återvinningsstationerna och för hämtning av förpackningar från flerbostadshus.

Vivab kommer informera flerfamiljsfastigheter närmare om vad förändringen kommer att innebära. Målsättningen är att det praktiskt ska kunna fortsätta på samma sätt som idag.

Kontakta oss

Vivabs kundservice
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 0757-27 40 00

Telefontider:
Måndag: kl. 8-12 & 13-17
Tisdag: kl. 8-12 & 13-17
Onsdag: kl. 8-12 & 13-17
Torsdag: kl. 8-12 & 13-17
Fredag: kl. 8-12 & 13-15