Saknar du något? Tipsa oss här!

Hoppa till huvudinnehållet
>

Vatten & Miljö i Väst AB

Box 110
SE-311 22 Falkenberg

Besöksadress: Åkarevägen 10, Falkenberg

Epost: vivab@vivab.se
Tel: +46 (0)757-27 40 00

Vi deltar i vattenveckan 27 september - 1 oktober.

Ätran är en självklar del av kommunen – men kunskapen om vårt viktigaste vattendrag är låg. Det vill Falkenbergs kommun, Vivab, Falkenbergs Energi och FBG Falkenberg ändra på. Därför anordnar vi gemensamt en vattenvecka.

Veckan pågår mellan 27 september och 1 oktober. Syftet är att lyfta Ätrans betydelse för oss i kommunen både idag men också ur ett historiskt perspektiv.

– De flesta vet att vatten är det viktigaste livsmedlet vi har. Men det är också en rik livsmiljö för många djur och växter. Samtidigt får Ätran också känna av den påverkan som vårt samhälle ger året runt. Vattenveckan är ett evenemang för att lyfta Ätrans viktiga roller, säger Per Ola Svensson, Miljö- och hälsoskyddschef, Falkenbergs kommun.

Vattenvecka lyfter Ätran

Tidigare år har kommunen anordnat flera vattendagar för att lyfta de spännande arbeten som finns där man kan arbeta med miljöfrågor på olika sätt. I år blir det en större satsning, då vi under en hel vecka för att prata med ungdomar om de olika arbeten och valen de kan göra efter sina studier, men även för att lyfta Ätrans historiska betydelse för alla invånare i kommunen.

– Ätran är på många sätt betydelsefull för Falkenberg. Vi ser ju den som en fantastisk råvattentäkt som ger oss vårt fina dricksvatten, säger Margareta Björksund-Tuominen, VD på Vivab.

Vivabs deltagande under veckan

Under veckan kommer vi finnas på plats i Argus med en monter där vi berättar om vår verksamhet. Vår VD Margareta håller en föreläsning om hur arbetet med vatten och avlopp utvecklas i Falkenberg på onsdag och fredag kl 13:00-13:30 samt 14:00-14:30 i Dahlinsalen. Varje dag under veckan kan du även se vår Forskning- och utvecklingschef Alexander i en videovisning om framtidens reningsverk och ny spännande teknik.

Se hela programmet för vattenveckan här: Program för vattenveckan 2022 (Falkenbergs destinations webbplats).

Aktiviteter under Vattenveckan

Veckan invigs på tisdagen den 27 september klockan 14.00. Programmet innehåller bland annat:

  • föreläsningar på Argus

  • rundvandringar i stan

  • möjlighet till att testa på rodd

  • utställningar på Argus

  • guidad besök på Hertings gamla vattenverk

Till vissa delar av programmet behöver man anmäla sig för att garanterat få en plats.

Länk till evenemanget: Vattenveckan 2022 (Falkenbergs destinations webbplats).

Huvudarrangörer för Vattenveckan är Falkenbergs kommun, Vivab, Falkenbergs Energi och FBG Falkenberg. Det är även flera förningar i Falkenberg som är med och bidrar med programpunkter under veckan.

Bild över Ätran med texten vattenveckan 2022

Datum och tid

27 september
14.00-19.00

28 september
10.00-19.00

29 september
10.00-19.00

30 september
10.00-19.00

1 oktober
10.00-14.00