Saknar du något? Tipsa oss här!

Hoppa till huvudinnehållet
>

Vatten & Miljö i Väst AB

Box 110
SE-311 22 Falkenberg

Besöksadress: Åkarevägen 10, Falkenberg

Epost: vivab@vivab.se
Tel: +46 (0)757-27 40 00

Säkrare hantering av trä och ris på återvinningscentralerna 

Efter en tillsyn som genomförts av Räddningstjänsten ser Vivab nu över hanteringen av trä och ris på återvinningscentralerna för att se till att en säker hantering kan ske vid eventuell brand. Vivab har även fått information om att hushåll i närheten påverkas av för höga ljudnivåer vid flisning av trä.

Företagare hänvisas till privata aktörer 

För att minska mängden trä och ris hänvisar Vivab företagare att från och med 15 juli vända sig till andra aktörer som kan ta emot trä och ris, exempelvis Transportcentralen i Falkenberg, Stena Recycling eller Kuskatorpet i Halmstad.

Information till företagarna 

Vivab skickar nu ut brev till företag i Varberg och Falkenberg och informerar dem även på återvinningscentralerna. Vivab tittar på en långsiktig lösning för hanteringen och återkommer med information till företagen så snart det finns en plan för den fortsatta hanteringen. 

Säkerheten på våra återvinningscentraler är jätteviktig. Både kunder och personal ska känna sig trygga när de är på våra centraler, säger Dusan Gocic, chef för Vivabs återvinningscentraler. 

Privathushåll kan fortsatt lämna trä och ris 

Ändringen gäller bara företagare. Vivab är skyldig att ta hand om avfall från privatpersoner och kommer därför att fortsatt ta emot trä och ris från dem.  

Kontakta oss

Vivabs kundservice
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 0757-27 40 00

Telefontider:
Måndag: kl. 8-12 & 13-17
Tisdag: kl. 8-12 & 13-17
Onsdag: kl. 8-12 & 13-17
Torsdag: kl. 8-12 & 13-17
Fredag: kl. 8-12 & 13-15