Saknar du något? Tipsa oss här!

Hoppa till huvudinnehållet
>

Vatten & Miljö i Väst AB

Box 110
SE-311 22 Falkenberg

Besöksadress: Åkarevägen 10, Falkenberg

Epost: vivab@vivab.se
Tel: +46 (0)757-27 40 00

Företag kan lämna mindre mängder ris och trä på återvinningscentralen

Efter säkerhetstillsyn uppmanade Vivab företagare i Varberg och Falkenberg att vända sig till andra aktörer med trä och ris. Nu har vi hittat en lösning och företagare kan nu lämna max tre kubikmeter trä och ris per besök på återvinningscentralen.

Tidigare i sommar gjorde Räddningstjänsten Väst en säkerhetstillsyn på Vivabs återvinningscentraler. Vivab behövde snabbt minska mängderna ris och trä för att säkerställa en säker hantering i händelse av brand. Därför bad man företagare att vända sig till andra aktörer med ris och trä från och med 15 juli. Nu har man hittat en lösning och företagare med mindre mängd ris eller trä, motsvarande ett personbilssläp, kan nu lämna precis som tidigare.

Återvinningscentralerna kan fortfarande inte ta emot stora volymer, exempelvis lastbilstransporter. Dessa behöver fortsatt vända sig till andra aktörer.

Vi förstår att det blir problematiskt för en del företagare när de inte kan lämna på återvinningscentralen så vi är glada att vi hittat en lösning så snabbt, säger Johan Fälth, avfallschef på Vivab.

Privatpersoner kan fortsatt lämna trä och ris på återvinningscentralerna. Även här är det 3 kubikmeter per besök som gäller.

Kontakta oss

Vivabs kundservice
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 0757-27 40 00

Telefontider:
Måndag: kl. 8-12 & 13-17
Tisdag: kl. 8-12 & 13-17
Onsdag: kl. 8-12 & 13-17
Torsdag: kl. 8-12 & 13-17
Fredag: kl. 8-12 & 13-15