Saknar du något? Tipsa oss här!

Hoppa till huvudinnehållet
>

Vatten & Miljö i Väst AB

Box 110
SE-311 22 Falkenberg

Besöksadress: Åkarevägen 10, Falkenberg

Epost: vivab@vivab.se
Tel: +46 (0)757-27 40 00

Meny

Hållbarhetsexperterna

Våra experter tipsar om hållbara val som du kan göra i din vardag. Små saker som gör livet både skönare, roligare och mer hållbart.

Vi på Vivab har stor kompetens inom hållbarhet. Till vår hjälp har vi våra experter Victor, Nicole och Johan. Inspireras av deras tips nedan. Börja gärna med att titta på Hållbarhetsstudion.

Hållbarhet

Kliv upp i avfallstrappan

I Sverige har vi antagit avfallstrappan som är ett EU-direktiv som styr hur vi ska agera för att minimera avfallsmängderna och i stället sluta kretsloppet.

Att ständigt sträva efter att gå upp för stegen i trappan är en enkel metod för att tänka miljösmart. Minimera är bättre än att återanvända, att återanvända är bättre än att återvinna, och så vidare.

Europa minskar avfallet

European Week for Waste Reduction, är den största kampanjen för att öka medvetenheten om förebyggande av avfall i Europa och har pågått sedan 2009. Här betonas vikten av att förebygga att avfall uppkommer och att minska halterna av farliga ämnen i avfallet. Under veckan anordnas aktiviteter runt om i hela Europa för att sprida information om hållbar konsumtion och cirkulär ekonomi. Avfall Sverige är nationell samordnare i Sverige.