Saknar du något? Tipsa oss här!

Hoppa till huvudinnehållet
>

Vatten & Miljö i Väst AB

Box 110
SE-311 22 Falkenberg

Besöksadress: Åkarevägen 10, Falkenberg

Epost: vivab@vivab.se
Tel: +46 (0)757-27 40 00

Meny

Hållbara textilier

Textilier är efter bostäder, mat och transporter den typ av produkt som kräver mest råvaror och material vid produktion. Dessutom står textilier för en stor del av utsläppen av växthusgaser i världen.

Att minska vår konsumtion av textilier är ett viktigt steg mot en mer hållbar framtid. Här är några tips:

  • Hitta din stil - välj kläder du kommer att använda många gånger och planera dina inköp.
  • Handla hållbart - välj helst begagnat. När du köper nytt så välj kläder med kvalitet som håller länge. Köp miljömärkt och undvik kläder som är behandlade med kemikalier, som antibakteriella plagg.
  • Kan du låna, byta eller hyra? Behöver du ett plagg till ett särskilt tillfälle, nyårsfesten, bröllopet eller skidresan? Kanske kan du låna eller hyra istället för att köpa plagg som du bara använder någon enstaka gång?
  • Ta hand om dina kläder! Laga hål, vädra istället för att tvätta, tvätta mer sällan och använd kläderna längre innan du tvättar dem. 
  • Gör dig av med dina kläder på rätt sätt. Hela kläder som kan återanvändas lämnar du till återbruk. Trasiga och slitna kläder lämnar du till textilåtervinning.

Följ oss!

På sociala medier delar vi med oss av hållbara tips, berättar om vår verksamhet och om våra lediga jobb. 

   Till Facebook

   Till LinkedIn

Europa minskar avfallet

European Week for Waste Reduction, är den största kampanjen för att öka medvetenheten om förebyggande av avfall i Europa och har pågått sedan 2009. Här betonas vikten av att förebygga att avfall uppkommer och att minska halterna av farliga ämnen i avfallet. Under veckan anordnas aktiviteter runt om i hela Europa för att sprida information om hållbar konsumtion och cirkulär ekonomi. Avfall Sverige är nationell samordnare i Sverige.