Saknar du något? Tipsa oss här!

Hoppa till huvudinnehållet
>

Vatten & Miljö i Väst AB

Box 110
SE-311 22 Falkenberg

Besöksadress: Åkarevägen 10, Falkenberg

Epost: vivab@vivab.se
Tel: +46 (0)757-27 40 00

Meny

Lämna avfall i en annan kommun

Du som bor i områdena Slöinge, Stråvalla eller Älvsered med omnejd kan ansöka om att lämna ditt avfall även på återvinningscentralerna i Halmstad, Kungsbacka eller Svenljunga.

Du behöver uppdatera din ansökan

Nu har vi nytt inpasseringssytem på återvinningscentralerna i Varbergs och Falkenbergs kommuner.  Du som brukar lämna avfall på en central i någon av grannkommunerna Halmstad eller Kungsbacka, kommer att kunna använda ditt körkort även där. Men du behöver först göra en ny ansökan om att få lämna avfall där. Det behövs för att både Vivab och grannkommunen ska få hantera dina personuppgifter. Ansökan kan du göra via e-tjänst nedan:

Ansök om att kunna lämna avfall i annan kommun

Läs mer om inpassering med körkort här

Fortsatt information om när du kan börja använda ditt körkort i grannkommunen

Ett sms har gått ut till våra nuvarande kunder vid kommungränserna.Vi skickar ett nytt sms när du kan börja använda körkortet i grannkommunen. Fram till dess kan du som lämnar avfall i Halmstad använda ditt nuvarande återvinningskort. Du som lämnar avfall i Kungbacka kan kontakta personal på plats på återvinningscentralen, så blir du insläppt.

Att lämna avfall i annan kommun

Vill du besöka en återvinningscentral i en annan kommun så kan du ansöka om att få tillträde till angränsande kommuners återvinningscentraler utan extra kostnad. Besöket kommer räknas som ett besök på en återvinningscentral i din egen kommun.

Du sammanlagt 15 fria besök per år oavsett boendeform och i vilken kommun du lämnar ditt avfall.

Bor du i södra delen av Falkenberg och vill besöka HEM:s återvinningscentral kan du ansöka om att få tillträdet till HEM:s återvinningscentraler. Du ansöker lättast via Mina sidor.

Du som bor i Stråvalla eller Älvsered med omnejd kan få tillgträde till Kungsbackas återvinningscentraler eller på återvinningscentralen i Svenljunga,

Kontakta oss

Vivabs kundservice
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 0757-27 40 00

Telefontider:
Måndag: kl. 8-12 & 13-17
Tisdag: kl. 8-12 & 13-17
Onsdag: kl. 8-12 & 13-17
Torsdag: kl. 8-12 & 13-17
Fredag: kl. 8-12 & 13-15

Mina sidor

Här kommer du till mina sidor