Saknar du något? Tipsa oss här!

Hoppa till huvudinnehållet
>

Vatten & Miljö i Väst AB

Box 110
SE-311 22 Falkenberg

Besöksadress: Åkarevägen 10, Falkenberg

Epost: vivab@vivab.se
Tel: +46 (0)757-27 40 00

Överföringsledning Kärreberg

Vi bygger ut Kärrebergs vattenverk i Vessigebro för att öka produktionen av dricksvatten. Med ökad produktionskapacitet behöver vi även öka kapaciteten i ledningsnätet för att kunna leverera vattnet till våra kunder.

12 km ledning levererar dricksvatten

Nu pågår planering och projektering för en ny så kallad överföringsledning från Kärreberg till Falkenberg. Med överföringsledning menas att ledningen inte får några anslutningar till kunder längs vägen utan vattnet leds till högreservoaren. Därifrån distribueras det sedan till våra anslutna kunder. Ledningen blir ca 12 km lång och några av utmaningarna är att den behöver korsa Vinån och några större vägar, bland annat E6:an.

Projektet genomförs i så kallad partnering tillsammans med den upphandlade entreprenören Skanska. Det är en samverkansform som innebär ett nära samarbete under hela projektet, från projektering till genomförande.

Tidplan

2024: Beräknad byggstart

2025: Ledningen beräknas vara klar

Just nu i projektet

Nu pågår planering och projektering tillsammans med vår entreprenör Skanska.

Tidigare i projektet

Upphandling av entreprenör

Projektet kommer att genomföras i partnering, en samverkansform. I början av 2021 blev upphandlingen klar och Skanska kommer att vara vår entreprenör i projektet.

Förstudie

En förstudie har genomförts för att beräkna vilken som är den mest fördelaktiga ledningsdragningen mellan Vessigebro och Falkenbergs centralort.

Vill du veta mer om projektet?

Välkommen att kontakta:

Projektledare
Robert Hyll, Vivab
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 0757-27 42 11