Saknar du något? Tipsa oss här!

Hoppa till huvudinnehållet
>

Vatten & Miljö i Väst AB

Box 110
SE-311 22 Falkenberg

Besöksadress: Åkarevägen 10, Falkenberg

Epost: vivab@vivab.se
Tel: +46 (0)757-27 40 00

Driftstörningar och vattenläckor

Om det inte kommer något vatten när du öppnar kranen kan det bero på att vattnet är tillfälligt avstängt på grund av ett planerat arbete eller ett arbete med en akut vattenläcka.

Akuta avstängningar

När en akut vattenläcka uppstår kan vi behöva stänga av vattnet direkt, utan att vi hinner informera de som berörs om detta i förväg. Så snart vi kan lägger vi ut den information vi har om vattenläckan här på webbplatsen under driftinformation. Ofta skickar vi även sms till boende i området som har ett mobiltelefonnummer registrerat på sin adress, eller som har lagt till sitt mobiltelefonnummer i vår sms-tjänst. Vid en akut avstängning är det oftast svårt att säga exakt när vattnet kommer tillbaka men vi försöker uppdatera driftinformationen så fort vår personal har mer information om vattenläckan. Vid större vattenläckor informerar vi även via andra kanaler som lokalradio, media och Facebook.

Planerat arbete i ledningsnätet

När vi arbetar med ledningsnätet behöver vi ibland stänga av vattnet. Vid planerade avstängningar informerar vi våra kunder i förväg, ofta använder vi vår sms-tjänst och ibland lämnar vi information i brevlådorna i det område som berörs. Självklart skriver vi om arbetet här på vår webbplats. 

Längre avstängningar

Vid större reparationer på ledningsnätet kan vi behöva stänga av vattnet under en längre tid. Vid dessa tillfällen ser vi till att vatten finns att hämta på annan plats. Du som blir berörd får information via sms, brev och här på vår webbplats. 

Bubbligt eller missfärgat vatten

När vattnet kommer tillbaka efter ett ledningsarbete eller vid andra typer av störningar i vattenleveransen kan du uppleva att vattnet är missfärgat, brunt eller bubbligt. När vattnet stängs av tvingar vi ibland vattenflödet att byta håll i rören. När vattnet ändrar riktning kan beläggningar som finns i ledningarna släppa och det är detta som färgar vattnet. Beläggningarna är inte farliga utan består av främst järn och mangan, alltså ämnen som naturligt finns i dricksvattnet. Detta är inte farligt för hälsan. Undvik dock att tvätta kläder. Det kan även finnas mycket luft i ledningarna vilket kan göra att vattnet upplevas vara bubbligt. Genom att låta vattnet rinna i kranen en stund försvinner detta.

Kontakta oss

Vivabs kundservice
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 0757-27 40 00

Telefontider:
Måndag: kl. 8-12 & 13-17
Tisdag: kl. 8-12 & 13-17
Onsdag: kl. 8-12 & 13-17
Torsdag: kl. 8-12 & 13-17
Fredag: kl. 8-12 & 13-15