Saknar du något? Tipsa oss här!

Hoppa till huvudinnehållet
>

Vatten & Miljö i Väst AB

Box 110
SE-311 22 Falkenberg

Besöksadress: Åkarevägen 10, Falkenberg

Epost: vivab@vivab.se
Tel: +46 (0)757-27 40 00

Vivabs verksamhetsberättelse 2022

År 2022 – då fick vi en helt ny webbplats, ett nytt vattentorn i Ullared och du minskade ditt avfall!

Se filmversionen av Vivabs verksamhetsberättelse 2022.

Med hjärta för en hållbar framtid

Vi på Vivab har ett stort hjärta för en hållbar framtid. Vi vill driva på hur vi bygger våra samhällen och inspirera dig till att göra hållbara val. Vi kallar det för en grön samhällsutveckling. Tillsammans med kommunerna utforskar hur vi kan bygga klokt för en hållbar framtid med cirkulära system. Vad menar vi med det? Jo vi lär oss mer om hur vi ska bygga med sorterande avloppsystem och öppna dagvattenlösningar.
Vi har också presenterat vår vision för Getteröverket – din nya oas i Varberg! Vi ska gå från ett traditionellt avloppsreningsverk till ett resursverk.
Vi ritar inte bara visionsbilder utan tar ständigt nya steg för att fånga in och minska vår klimatpåverkan. Visste du att vi kan mäta metanen vi släpper ut genom en spektakulär kamera?

Mäter lustgasutsläppen

Vivab deltar i olika forskningsprojekt som till exempel Ellinge testbädd – här ska vi tillsammans med andra parter utforska hur vi kan ta hand om slammet och skapa näringsrika produkter. Vi fick under året också beviljat mer bidrag från Naturvårdsverket så vi kan förbereda för en fullskalig anläggning med ett reningssteg för läkemedel på Getteröverket.
Ett viktigt uppdrag är att öka vår kapacitet i takt med att våra kommuner växer. I slutet av förra året fick vi samlas och fira Kronan på verket över våra satsningar på vatten och avlopp i Ullared. Nu finns här alla möjligheter att växa!

Små saker betyder massor

Vilka är Vivab egentligen och vilken nytta gör vi? Under året har vi arbetat för att förtydliga hur vi finns i din vardag och vad du har för nytta av oss. Har du inte sett den så kika på kampanjen ”Små saker som betyder massor”.

Våra experter tipsar

Vi vill inte bara förändra hur vi bygger våra samhällen – vi vill inspirera dig till att göra hållbara val. När du tar vara på våra gemensamma resurser och tänker efter en gång till innan du köper nytt eller slänger saker, då är du med och förändrar framtiden för oss alla.
Vi har under året etablerat vår egen expert som ger dig enkla råd om hur du kan vara en hållbar konsument. Det här kan du göra istället - du kan laga, låna, dela och loopa. Du hittar våra tips på vivab.se och på facebook.

Ditt avfall minskar

Några goda nyheter är att du blir allt bättre på att ta hand om det avfall som ändå uppstår. Utsorteringen av textiler och förpackningar har ökat. Och ditt hushållsavfall har till och med minskat! Under året har vi infört nya möjligheter att återvinna saker du lämnar på våra återvinningscentraler. Nu kan du lämna både böcker och mjukplast! Vårt koncept med Återbruk har också tagit fart. På tisdagar, fria tisdagar, kan du hämta gratis saker och då brukar det snabbt bli en kö!

Värdera vattnet

Du kan också vara en hållbar konsument genom att använda vårt dricksvatten på rätt sätt. Tillsammans med övriga kommuner i Halland sprider vi goda råd om Hållbar vattenanvändning. Det är ju bara vatten – och det är ju det viktigaste vi har.

Ny webbplats med e-tjänster

Och så bjöd 2022 också på en fantastiskt tillgänglig nyhet – vår nya webbplats med hållbarhetsfokus och nya e-tjänster för dig som kund. Här kan du göra digitala studiebesök på våra vattenverk, reningsverk och återvinningscentralen – du kan lära mer om vatten, avfall och hur vi tar hand om våra gemensamma resurser. Nästa år ska du kunna klicka dig runt via en karta. Vi kallar det Den hållbara staden!

Vi utlovar fler spännande gröna nyheter under 2023. Tillsammans bygger vi det hållbara samhället!

Kontakta oss

Vivabs kundservice
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 0757-27 40 00

Öppettider
Måndag: kl. 8-12 & 13-17
Tisdag: kl. 8-12 & 13-17
Onsdag: kl. 8-12 & 13-17
Torsdag: kl. 8-12 & 13-17
Fredag: kl. 8-12 & 13-15

Verksamhetsberättelser

Årsredovisningar