Saknar du något? Tipsa oss här!

Hoppa till huvudinnehållet
>

Vatten & Miljö i Väst AB

Box 110
SE-311 22 Falkenberg

Besöksadress: Åkarevägen 10, Falkenberg

Epost: vivab@vivab.se
Tel: +46 (0)757-27 40 00

Jennie - processingenjör

Att vara nyfiken, lösningsfokuserad och uthållig, det är egenskaper som en processingenjör har stor nytta av i jobbet. Jennie jobbar som just det, processingenjör med fokus på dricksvatten och hon älskar att lösa problem.

Mitt jobb 

Att hela tiden få lära sig saker är det Jennie värdesätter allra mest med sitt jobb. En vanlig arbetsdag för Jennie består av möten, kontakter med leverantörer och kollegor och inte minst olika analyser. Hon lägger mycket tid på att se samband, analysera kurvor och försöka hitta orsaker till problem. Ibland tillbringas arbetsdagen ute på anläggningen med att bland annat sköta mätinstrument och ta prover. Som processingenjör behöver man inte bara vara nyfiken och intresserad utan även uthållig, lägger Jennie till.

"Man behöver vara bra på att se samband och hitta lösningar. Vara påhittig men även flexibel så att man kan planera om när det inte gick som man hade tänkt. Och ha tålamod, det kan ta lång tid att förändra processer och rutiner." 

 

Att jobba som processingenjör 

Jennie läste till civilingenjör i Lund med inriktning mot kemiteknik. Hennes examensarbete handlade om avloppsrening och när det var dags att ge sig ut i arbetslivet siktade hon på att få jobba med just det. På reningsverket Smedjeholm i Falkenberg fanns ett behov av att optimera biosteget i reningsprocessen, perfekt tajming för Jennie som genom en spontanansökan fick en projektanställning. Projektanställningen förlängdes och blev året därpå till en fast anställning. Sedan dess har Jennie jobbat med avloppsrening både i Falkenberg och Varberg och de senaste åren med beredningsprocesserna för dricksvatten. Jennie känner sig nöjd med sitt val av bransch.

”Att få jobba med verksamheter som är så viktiga för samhället gör att det känns extra meningsfullt att gå till jobbet. Det är en viktig drivkraft för mig att jobba med det jag gör. Utöver att hela tiden få lära mig saker är detta det jag värdesätter mest med mitt jobb.”  

Tekniken för vattenrening har blivit mer och mer avancerad med åren. Våra anläggningar blir alltmer komplexa och behovet av att ha bättre koll på processerna och kunna optimera dem ökar. Det är här processingenjören behövs. Sedan några år tillbaka jobbar Jennie nästan enbart med den ultrafilteranläggning som finns på vattenverket Kvarnagården i Varberg. Det är Varbergs största vattenverk och ultrafiltertekniken är både ganska ny och avancerad.  

Kontakta oss

Vivabs kundservice
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 0757-27 40 00

Öppettider
Måndag: kl. 8-12 & 13-17
Tisdag: kl. 8-12 & 13-17
Onsdag: kl. 8-12 & 13-17
Torsdag: kl. 8-12 & 13-17
Fredag: kl. 8-12 & 13-15

Jennie - processingenjör

"Jag tycker att det är kul att få grotta ner mig i problem för att hitta lösningar. När man klurat, testat och gjort en förändring som visar sig fungera, det är en härlig känsla!"