Saknar du något? Tipsa oss här!

Hoppa till huvudinnehållet
>

Vatten & Miljö i Väst AB

Box 110
SE-311 22 Falkenberg

Besöksadress: Åkarevägen 10, Falkenberg

Epost: vivab@vivab.se
Tel: +46 (0)757-27 40 00

Meny

Lämna avfall i en annan kommun

Du som bor i områdena Slöinge, Stråvalla eller Älvsered med omnejd kan ansöka om att lämna ditt avfall även på återvinningscentralerna i Halmstad, Kungsbacka eller Svenljunga.

Att lämna avfall i annan kommun

Snart kommer du att behöva uppdatera din ansökan

Från den 17 april byter vi inpasseringssytem på återvinningscentralerna i Varbergs och Falkenbergskommunen.  Du som brukar lämna avfall på en central i någon av grannkommunerna Halmstad eller Kungsbacka, kommer att kunna använda ditt körkort även där. Men du behöver först göra en ny ansökan om att få lämna avfall där. Det behövs för att både Vivab och grannkommunen ska få hantera dina personuppgifter. Ansökan kommer du inom kort kunna göra via vår e-tjänst.

Läs mer om inpassering med körkort här

Vill du besöka en återvinningscentral i en annan kommun så kan du ansöka om att få tillträde till angränsande kommuners återvinningscentraler utan extra kostnad. Besöket kommer räknas som ett besök på en återvinningscentral i din egen kommun.

Bor du i södra delen av Falkenberg och vill besöka HEM:s återvinningscentral kan du ansöka om att få ett ÅVC-kort som gäller på HEM:s återvinningscentraler. Du ansöker lättast via Mina sidor.

Du som bor i Stråvalla eller Älvsered med omnejd kan använda Vivabs återvinningskort både på Vivabs återvinningscentraler och på Kungsbackas återvinningscentraler eller på återvinningscentralen i Svenljunga, efter att ansökan blivit godkänd.

Så här ansöker du

Du behöver fylla i en ansökan för att kunna lämna avfall i andra kommuner än Varberg och Falkenberg. Detta gör du enklast via Mina sidor.

Du behöver ansöka senast den 10:e i månaden för att du ska kunna besöka återvinningscentralerna i Halmstad, Kungsbacka eller Svenljunga nästkommande månad.

Du sammanlagt 15 fria besök per år om du bor i villa oavsett i vilken kommun du lämnar ditt avfall.

Kontakta oss

Vivabs kundservice
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 0757-27 40 00

Telefontider:
Måndag: kl. 8-12 & 13-17
Tisdag: kl. 8-12 & 13-17
Onsdag: kl. 8-12 & 13-17
Torsdag: kl. 8-12 & 13-17
Fredag: kl. 8-12 & 13-15