Saknar du något? Tipsa oss här!

Hoppa till huvudinnehållet
>

Vatten & Miljö i Väst AB

Box 110
SE-311 22 Falkenberg

Besöksadress: Åkarevägen 10, Falkenberg

Epost: vivab@vivab.se
Tel: +46 (0)757-27 40 00

Lämna avfall i en annan kommun

Du som bor i områdena Slöinge, Stråvalla eller Älvsered med omnejd kan ansöka om att lämna ditt avfall även på återvinningscentralerna i Halmstad, Kungsbacka eller Svenljunga.

Att lämna avfall i annan kommun

Vill du besöka en återvinningscentral i en annan kommun så kan du ansöka om att få tillträde till angränsande kommuners återvinningscentraler utan extra kostnad. Besöket kommer räknas som ett besök på en återvinningscentral i din egen kommun.

Bor du i södra delen av Falkenberg och vill besöka HEM:s återvinningscentral kan du ansöka om att få ett ÅVC-kort som gäller på HEM:s återvinningscentraler. Du ansöker lättast via Mina sidor.

Du som bor i Stråvalla eller Älvsered med omnejd kan använda Vivabs återvinningskort både på Vivabs återvinningscentraler och på Kungsbackas återvinningscentraler eller på återvinningscentralen i Svenljunga, efter att ansökan blivit godkänd.

Så här ansöker du

Du behöver fylla i en ansökan för att kunna lämna avfall i andra kommuner än Varberg och Falkenberg. Detta gör du enklast via Mina sidor.

Du behöver ansöka senast den 10:e i månaden för att du ska kunna besöka återvinningscentralerna i Halmstad, Kungsbacka eller Svenljunga nästkommande månad.

Du sammanlagt 15 fria besök per år om du bor i villa oavsett i vilken kommun du lämnar ditt avfall.

Kontakta oss

Vivabs kundservice
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 0757-27 40 00

Öppettider
Måndag: kl. 8-12 & 13-17
Tisdag: kl. 8-12 & 13-17
Onsdag: kl. 8-12 & 13-17
Torsdag: kl. 8-12 & 13-17
Fredag: kl. 8-12 & 13-15

Mina sidor

Här kommer du till Mina sidor.